The Science House is growing with two new spaces outside and in the basement

The Casa de la Ciencia Museum in Seville, the publishing center of the Supreme Council for Scientific Research (CSIC), opened on Monday 7 November two new spaces that will allow the development of its site. Scientific Circular: The outside area of ​​the museum and a workshop room in the basement. In this way, and as stated in its strategic objectives, the restoration of all spaces in the building planned for the use of visitors culminates.

The verb had Attendees CSIC President, Eloísa del Pino; Accompanied by the CSIC Institutional Delegate in Andalusia and Extremadura and the Director of the Museum, Margarita Baneque, and the Chancellor of the University, Research and Innovation of the Andalusian Government, José Carlos Gómez Villamandos, among others.



After the investment that was there 1.2 million euros And after year-long works, the old Peru Pavilion is now a new attraction for visitors.

Thanks to the implementation of the project called Implementation of administrative activity and scientific and external publication in the Peruvian pavilion of the CSIC delegation in Andalusiathe board has transformed 3000 square meters Of the free spaces that surround the building of the Ibero-American Exposition of 1929 in an exhibition and entertainment area connected to the world of science and experimentation.

Recreation area and suites

The work is inspired by the process of sharing called science revealed, which collected proposals from teachers, educators, architects and civil society in general. The intervention made it possible to present a “new image” of the exterior of the property, where Stadiums and stands For talks, performances and even experimental installations similar to those that can be enjoyed in the Granada Science Park. Among the proposals, the creation of a “small path for plants” also stands out.

See also  Porcellanosa integrates its new space into the Metaverse!

The project submitted by CSIC to the Urban Planning Department also allowed fencing renewal The existing exterior, in addition to providing lighting, irrigation and drainage for rainwater discharge, and a “small” parking area for council staff. Specifically, more than ten parking spaces will be preserved. In addition to the exterior, the project by Elecnor has made available a new space in the basement of the pavilion for scientific publishing where everything from workshops to exhibitions is conducted.

This procedure is another step in Restore the entire Lope de Vega What the city council needs to do. The reorganization project of this entire district aims to expand pedestrian spaces, enable living areas and develop outdoor activities in coordination with all the institutions located in the district.

Myrtle Frost

"Reader. Evil problem solver. Typical analyst. Unapologetic internet ninja."

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top