A 55-meter apartment solves space problems with a multi-purpose piece of furniture

Blackberry party

Design and lifestyle journalist

April 14, 2023, 09:30

Javier Salvador Oyarzabal and Yago Garcia Blasquez, from Hemat Studioto rehabilitate an apartment located in the historic center of Seville, with With an area of ​​55 square meters. The clients need to create a new space with two bedrooms, kitchen, dining room and living room was a huge challenge. Therefore, every possible creativity had to be shown. With the main objective of achieving flexible, spacious and open spaces, We chose to use an intermediate space as a hinge, which can sometimes be used as an office, other times as a guest bedroom with a pull-out bed and other times it will be a unified part of the main space of the house. In this way, it is expected to be an indefinite volume open to a transformation of uses,” they explain from the office.

So, The apartment is built with a piece of furniture surrounding the floor as a container for the items to free up space. Sometimes it is a cabinet, other times a wall, a work table, a bed and a shelf, and it even merges with the kitchen itself.

Lights and materials

In order for everything to be light and help enhance the lighting, two decisions were made. The first was Turn the spaces most used during the day towards the building’s exterior, located in front of a small square facing south. The second is the strategic planning of materials, and strive to reduce the number of items used, so that the material contributes to the unification of the spatial operation of the apartment with such small dimensions.

See also  Germán Villar has been received by the field of science and technology

“For the container furniture, birch wood was chosen, thus unifying the image of the project. The exterior carpentry is also made of natural wood inside the spaces and lacquered white on the outside in the courtyard. In addition to the single-pane windows, l Enjoy better views and contact with the outside and the small balcony with plants, keeping with the Andalusian tradition. In contrast, for the floor, we chose to use large-scale cement-colored stoneware, striving to provide a homogeneous, continuous and functional feel. Finally, they chose to paint the entire remaining interior white, so that it could absorb as much natural light, which, combined with the choice of light wood such as birch, finishes pleasantly lighting the spaces.

If you would like to update your consent preferences, click the following link

Myrtle Frost

"Reader. Evil problem solver. Typical analyst. Unapologetic internet ninja."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top